سماق ادویه‌ی طعم دهنده و پر خاصیت

سماق پودر شده

اصلی ترین خاصیت سماق ترش بودنشه که اکثرا باهاش آشنا هستیم و حداقل یکبار به همراه کباب، طعمشو چشیدیم.

بیش از هزار ساله این ادویه به همراه انواع غذا تو ایران، لبنان، سوریه، ارمنستان و مناطق مختلف مثل آمریکا مصرف می‌شه.

از اصلی ترین موارد کاربرد سماق تو ایران می‌شه طعم دادن به کباب، ماهی، جوجه و… نام برد، اما این همه‌ی داستان نیست.

خاصیت سماق تو موارد غذایی

امکان نداره به یه رستوران بریم و اثری از سماق اونجا نبینیم. این دونه‌ی قرمز تیره رنگ رو می‌تونیم علاوه بر کباب تو انواع پیش غذا، سالاد، ظرف‌های برنج، خورش و … استفاده کنیم.

جالبه که تو بعضی مناطق و کشورا‌ از این ادویه تو پخت نون لواش استفاده می‌شه، حتی بسیاری اونو به نون‌های دیگه یا حتی چیپس اضافه می‌کنن.

علاوه براین سماق می‌تونه همراه یا مخلوط با سبزیجات و دونه‌های خوراکی بوداده، تخم‌مرغ، آجیل و … مصرف بشه.

از سماق به دلیل ترش بودن می‌تونیم به جای آبلیمو یا سرکه، به همراه نعناع توی سالاد شیرازی و سایرسالادها، بخصوص تو سالادهای عربی استفاده کنیم.

به‌غیر از موارد بالا، این ادویه‌ی ترش گاها برای ساخت انواع بستنی و نوشیدنی هم کاربرد داره.

خاستگاه سماق

گیاه سماق

اصالت این ادویه با وجود بیشترین مصرف تو خاورمیانه، به مناطق گرمسیری و معتدل مثل آفریقا و شمال آمریکا برمی‌گرده. اما تو ایران، ترکیه، یمن و کشورای دیگه هم می‌شه اونو پرورش داد.

فصل مناسب

می‌شه گفت از اوایل بهار تا اواخر پاییز، اما زمان مناسب و اوج شکوفایی این گیاه از اواخر تابستون تا انتهای پاییز طول می‌کشه.

خاصیت سماق برای سلامتی

سماق به عنوان یکی از قوی‌ترین ادویه‌های ضدالتهاب شناخته می‌شه، همچنین سرشار از آنتی اکسیدان بوده، توانایی خنثی کردن رادیکال‌های سرطان‌زا، بیماری‌های قلبی و علایم پیری رو داره.

این ادویه علاوه بر نیرو بخش بودن، خاصیت جمع و ضدعفونی کننده‌گی داره و مناسب افرادیه که دیابت نوع دو دارن.

روزگاری نوعی لیموناد ساخته ‌شده از سماق، به عنوان داروی خوش طعم و ضد تب به کار می‌رفت.

دیدگاهتان را بنویسید