کرنبری تو تموم دنیا طرفدارای زیادی داره و اغلب به صورت میوه، آب میوه، مربا، سس، لواشک یا به صورت خشک و همراه آجیل مصرف میشه.
این میوه علاوه بر طعم خاصش، فواید زیادی برای سلامتی داره که برخی از اونها به شرح زیر هستن:
جلوگیری از عفونت ادراری
این بیماری میتونه رو نقاط زیادی از بدن مثل کلیهها، مجاری ادرار و مثانه تاثیر بذاره.
طی مطالعات انجام گرفته تو سال 2015 ، مشخص شد آنتی اکسیدانهای یافت شده داخل کرنبری میتونن جلوی چسبیدن انواع مشخصی از باکتریهای عامل این بیماری رو به دیوارهی مجاری ادرار بگیرن.
کاهش خطر سرطان سینه و سایر سرطانها
مصرف کرنبری به صورت آب میوه، ویتامین و مواد معدنی زیادی رو برای بدن تامین میکنه.
یکی از این موارد، ویتامینC هست، مصرف این ماده تا حد زیادی باعث جلوگیری از انواع سرطان مثل سرطان سینه میشه و متاسفانه اکثر افراد از خواص ویتامین C برای پیشگیری یا درمان سرطان خبر ندارن.
کرنبری و بهبود سلامت قلب
بیماریهای قلبی جزو بزرگترین عوامل مرگ و میر به حساب میان.
طبق آمار موسسه سلامت قلب آمریکا، این نوع بیماریها سالانه باعث مرگ یک سوم زنان میشن.
خوشبختانه، آب کرنبری میتونه یه داروی موثر برای بالا رفتن ضریب سلامت قلبی باشه.
تحقیقات نشون داده ویتامین C به عنوان یک آنتی اکسیدان مهم، با دفع خطر رادیکالهای آزاد بدن، میتونه جلوی بیماریهای قلبی رو بگیره.
این ویتامین عامل کاهش سطح لیپوپروتئین و کلسترولهای مضر بوده، میتونه خطر گرفتگی عروق رو تا حد زیادی پایین بیاره.
پیشگیری ازمسمومیت حاملگی یا پره اکلامپسی
این بیماری عوارضی مثل فشار خون بالا و افزایش میزان پروتئین سطح ادرار تو دوران بارداری رو به همراه داشته و عدم درمان یا پیشگیری اون میتونه باعث تولد زودهنگام نوزاد بشه.
محققان عقیده دارن ویتامین C موجود تو میوهها و بخصوص کرنبری (آب میوه) میتونه جلوگیری یا کاهش بیماری فوقالذکر رو برای کسایی که تو معرض این بیماری هستن به ارمغان بیاره.
ناگفته نمونه مصرف ویتامین E هم میتونه نقش پیشگیری و درمانی مسمومیت بارداری رو ایفا کنه.
کرنبری و محافظت در برابر عفونت زخم معده
نوعی باکتری به نام هلیکوباکتر پیلوری، از عوامل اصلی زخم معده به شمار میاد و طبق مطالعات موسسهی مایو کلینیک، بیشتر از 50 درصد افراد دنیا با خطر عفونت به وسیله این باکتری مواجه هستن.
تحقیقات نشون داده، نوشیدن آب کرنبری مانع رشد این باکتری شده، آنتی اکسیدانهای پلی فنول این میوهی ترش مزه میتونن جلوی عفونت حاصل از این بیماری رو بگیرن.