نکات مهم بهداشتی که لازم است خانم ها بدانند.
با توجه به حساسیت دستگاه تناسلی، زنان دانستن برخی نکات بهداشتی و رعایت آن ها در حفظ بهداشت بیشتر و سلامت دستگاه تناسلی زنان و جلوگیری از عفونت های ادراری و عفونت های تناسلی اهمیت زیادی دار. بنابراین در این مطلب سعی داریم زنان عزیز را با برخی نکات بهداشتی موثر در سلامت دستگاه تناسلی که لازم است آن را بدانند آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
آشنایی با نکات بهداشتی ویژه زنان برای حفظ بهداشت و سلامت دستگاه تناسلی
توجه به بهداشت لباس زیر
یکی از نکات مهم بهداشتی برای زنان توجه به جنس لباس زیر است. بهترین شورت ها برای استفاده روزانه زنان شورت هایی از الیاف نخی و الیاف طبیعی است که قابلیت تنفسی خوبی داشته و قادر هستند رطوبت را خارج کرده و مانع از رشد و تکثیر باکتری ها و قارچ شود. این شورت ها در کاهش بیماری های باکتریایی، قارچی، عفونت های ادراری و حفظ بیشتر بهداشت و سلامت دستگاه تناسلی زنان موثر هستند . شورت های نخی و شورت ها از الیاف طبیعی فاقد مواد شیمیایی یا رنگ های شیمیایی هستند که از حساسیت های پوستی جلوگیری می کند.
از نکات بهداشتی دیگر در خصوص لباس زیر زنان توجه به رنگ لباس زیر است. عموما شورت هایی که از الیاف مصنوعی تهیه شده اند دارای رنگ های شیمیایی بوده که با تعریق، شست و شو و غیره باعث رنگ دادن به بدن و ایجاد حساسیت های پوستی و عفونت های دستگاه تناسلی می شوند.
همین طور در خصوص رنگ لباس های زیر نخی که فاقد مواد شیمیایی هستند رنگ های روشن شورت مانند شورت های سفید، کرم و… بهتر می تواند رنگ ترشحات مهبل و تغییرات آن را نشان دهد.
نکته مهم دیگر در خصوص توجه به بهداشت لباس زیر عدم استفاده از شورت های تنگ و چسبان است. شورت های تنگ و چسبان مانع از جریان مناسب خون، تبخیر مناسب عرق و رطوبت بدن می شود. این امر باعث رشد میکروب ها و قارچ ها در نواحی تناسلی می شود.
علاوه بر این سایش زیاد لباس های زیر تنگ با ریشه موهای پوست بدن باعث ایجاد عفونت در ریشه موها یا فولیکولیت شده که به صورت جوش هایی دردناک، برگشت مو به داخل پوست و… خود را نشان می دهد.
شست و شوی لباس زیر
تعویض و شست و شوی روزانه شورت های مورد استفاده ، شست و شوی شورت های تازه خریداری شده قبل از استفاده از نکاتی مهم در حفظ بهداشت زنان است که در این خصوص بهتر است شست و شوی شورت ها را به صورت دستی و جدا از سایر لباس ها با مواد شوینده غیر معطر و ملایم انجام دهید. بعد از شست و شو آن ها را فضای باز مقابل نور آفتاب قرار داده و اجازه دهید کاملا خشک شوند. در صورت عدم دسترسی به نور آفتاب می توانید پس از خشک شدن قسمت داخلی شورت را اتو بکشید.
حراج!ست لباس زیر مدل مهوش
129000 تومانست لباس زیر مدل میلانو (سفید)
269000 تومان حراج!ست لباس زیر مدل دختر بندری (صورتی)
119000 تومانتوجه به ترشحات مهبل
ترشحات طبیعی مهبل برای سلامت مهبل ضروری است. معمولا ترشحات طبیعی مهبل شفاف، رقیق و بدون بو است .
در این خصوص شورت های نخی با رنگ های روشن بهتر می تواند . تغییرات رنگ ترشحات مهبل را نشان داده و به تشخیص زودتر تغییرات ترشحات کمک بیشتری می کند.
رعایت نکات بهداشتی در دوران قاعدگی
در صورتی که در دوران قاعدگی از نوار بهداشتی استفاده می کنید، لازم است هر ۶-۴ ساعت یک بار نوار بهداشتی خود را تعویض کنید و اگر در این دوران از تامپون استفاده می کنید، لازم است هر ۴-۳ ساعت یک بار آن را عوض کنید. در خواب شبانه از تامپون استفاده نکنید.
همین طور پیش از گذاشتن تامپون و نوار بهداشتی حتما ابتدا دست های خود را با آب و صابون بشویید و از تامپون های معطر، نوار بهداشتی معطر، دستمال معطر و شوینده های معطر استفاده نکنید. مواد معطر باعث آسیب به باکتری های مفید مهبل شده و با از بین بردن باکتری های مفید، باعث بروز عفونت های باکتریایی، قارچی، بیماری و حتی حساسیت های پوستی می شود.
خودداری از نشستن های طولانی مدت بدون حرکت
از نکات بهداشتی دیگر که زنان باید بدانند این است که از نشستن های طولانی مدت و بدون حرکت در یک جا خود دارای کنید. سعی کنید هر یک ساعت یک بار از جای خود بلند شوید، 5 دقیقه راه بروید و مجدد بنشینید. نشستن های طولانی مدت باعث تعریق بیشتر و مانع از گردش مناسب هوا شده و امکان ایجاد محیط مرطوب و مناسب رشد میکروب ها، قارچ ها، بیماری های قارچی و انتقال آلودگی های محیط به بدن را افزایش می دهد.
علاوه بر موارد ذکر شده از نکات بهداشتی مهم دیگر که لازم است زنان بدانند، می توان به نکات بهداشتی مانند نوشیدن مقدار مناسب آب در طی روز، کاهش استرس های روزانه، کاهش وزن، اجتناب از روابط جنسی پر خطر، ادرار قبل و بعد از روابط جنسی، انجام چکاب های مرتب نزد پزشک زنان جهت تشخیص زود هنگام بیماری، عدم مصرف سرخود آنتی بیوتیک ها، عدم نگهداری ادرار، خشک کردن مهبل و اطراف آن پس از استحمام، شست و شو و تعریق، عدم مصرف دخانیات، عدم استفاده از شلوارهای تنگ، مایوهای تنگ و… می توان اشاره کرد.
آشنایی و آگاهی زنان از نکات بهداشتی و رعایت آن ها، توجه به بهداشت لباس زیر و انجام چکاب های دوره ای نزد پزشکان متخصص زنان، نقش مهمی در سلامت دستگاه تناسلی و کاهش بیماری های عفونی، قارچی و عفونت های ادراری در زنان دارد. عدم توجه به این نکات بهداشتی می تواند سلامت دستگاه تناسلی زنان را به خطر انداخته و بیماری های عفونی، درد و عوارض جبران ناپذیری برای سلامت زنان به همراه بیاورد.