شست و شوی بهداشتی لباس زیر
با توجه به تنوع بالای الیافی که در تولید لباس ها به کار می رود، نحوه شست و شوی صحیح لباس ها علاوه بر افزایش طول عمر و دوام لباس ها، در سلامت پوست و جلوگیری از حساسیت های پوستی تاثیر گذار است. از آن جا که انواع لباس زیر زنانه و مردانه در تماس مستقیم با پوست بدن است، شست و شوی بهداشتی لباس زیر اهمیت زیادی در سلامت دستگاه تناسلی زنان، کاهش عفونت های واژن و عفونت های اداری دارد . در این مطلب سعی داریم خوانندگان عزیز را با نحوه صحیح و بهداشتی شست و شوی لباس زیر آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
نکاتی بهداشتی در خصوص شست و شوی لباس های زیر
1- بعد از خرید انواع لباس زیر و قبل از اولین استفاده آن را بشویید .
2-برای افزایش دوام پارچه و فرم لباس زیر قبل از شست و شوی هر نوع لباس و لباس زیر اول به قسمت مشخصات درج شده روی لباس و در صورت خرید اینترنتی لباس زیر به قسمت توضیحات و مشخصات مراجعه کرده و آن را مطالعه کنید. نحوه صحیح شست و شو بر اساس الیاف به کار رفته مانند دمای شست و شو، مدت زمان شست و شو، نحوه استفاده یا عدم استفاده از خشک کن و… توسط تولید کننده لباس در برچسب مشخصات عنوان شده است.
3- برای شست و شوی لباس های زیر نخی می توانید از آب با دمای بالا یا درجه حرارت حدود 80 تا 90 سانتی گراد استفاده کنید. این دما ضمن از بین بردن میکروب ها به بافت نخی نیز آسیب نمی رساند. اگر در لباس زیری که حالت کشی دارد، از الیاف غیر طبیعی استفاده شده باشد دمای پایین، متوسط یا درجه حرارت حدود 40 تا 50 درجه مناسب شست و شو است. این دما لباس شما در برابر از فرم افتادگی و از دست دادن حالت کشی خود محافظت می کند.
4- با توجه به تماس مستقیم لباس زیر با بدن برای شست و شوی بهداشتی لباس زیر، جلوگیری از انتشار و انتقال میکروب های لباس زیر، افزایش دوام و جلوگیری از دفرمه شدن لباس زیر مناسب است انواع لباس زیر را به صورت دستی بشویید و از ماشین لباس شویی استفاده نکنید. در صورت عدم تمایل به شست و شوی دستی حتما لباس زیر را به صورت جداگانه در داخل کیسه های مخصوص شست و شوی لباس زیر قرار داده و بعد آن ها را در ماشین لباس شویی قرار دهید تا انتقال و انتشار میکروب ها به ماشین لباس شویی کاهش یابد.
5- شست و شوی انواع لباس زیر را به صورت جداگانه از سایر لباس ها انجام دهید. همچنین لباس های زیر گروه های سنی و هر گروه جنسی را جدا از هم بشویید. به طور مثال انواع لباس زیر زنانه را جدا از لباس زیر مردانه بشویید. همین طور لباس های زیر دختران و لباس های زیر پسران را جدا از هم بشویید.
6- باتوجه به تماس مستقیم لباس زیر با بدن برای شست و شوی لباس زیر از شوینده های ملایم و بدون عطر استفاده کنید. در این میان سرکه سفید نیز در شست و شوی بهداشتی لباس زیر مناسب است.
7- بعد از شست و شوی لباس زیر بر اساس الیاف به کار رفته در آن، لباس های زیر را آبگیری کنید و برای خشک کردن لباس های زیر آن ها را در فضای باز و مقابل نور آفتاب قرار دهید. در صورت عدم دسترسی به آفتاب، بعد از خشک شدن لباس زیر سعی کنید قسمت داخلی شورت ها را با اتو بکشید. حرارت و بخار میکروب های احتمالی باقی مانده روی لباس را از بین ببرد.
نیم تنه مدل اسپرت آدریانا لیما
109000 توماننیم تنه اسپرت مدل آلیس
89000 تومانسبد شست و شو
45000 تومان نمره 4.00 از 5
نکته: نور مستقیم خورشید برای لباس های زیر زنانه ای مانند لباس های زیر حریر و لباس های زیر توری که دارای بافتی ظریف و حساس هستند مناسب نبوده و می تواند به بافت لباس آسیب برساند.
8- برای شست و شوی لباس زیر از مواد سفید کننده مانند وایتکس و غیره استفاده نکنید.مواد سفید کننده حاوی مواد شیمیایی مضر برای پوست بدن هستند که می تواند باعث تحریک پوست، حساسیت های پوستی، خارش، جوش و عفونت های دستگاه تناسلی شوند.
در آخر
با توجه به تماس مستقیم انواع لباس زیر با پوست بدن، نظافت و بهداشت آن بسیار مهم است و باید به طور کامل رعایت شود. تعویض مرتب لباس زیر و شست و شوی بهداشتی لباس زیر می تواند مانع از انتقال بسیاری از باکتری ها، میکروب ها و قارچ ها روی لباس زیر به بدن شده و از بسیاری از حساسیت های پوستی، عفونت های واژن، عفونت های ادراری و انتقال میکروب ها به بدن جلوگیری می کند. همچنین برای حفظ بهداشت فردی و نظافت بیشتر لازم است لباس های زیر را در داخل کشو یا کمد جدا از سایر لباس ها قرار دهید. لباس های زیر کهنه، پاره یا لباس های زیری که مدت زمان زیادی از آن استفاده کرده اید را دور بریزید. در بافت لباس های زیر کهنه میکروب هایی نفوذ می کند که با شست و شو از بین نمی رود و برای سلامت بدن مضر است.
همچنین بعد از شست و شوی لباس های زیر توجه کنید شوینده مورد استفاده در شست و شوی لباس زیر به طور کامل از بافت لباس پاک شود. چرا که باقی ماندن شوینده ها در بافت لباس باعث تحریک پوست، سوزش، خارش و… می شود. اجازه دهید لباس زیر کاملا خشک شود. هرگز لباس زیر نم دار را استفاده نکنید یا در کشو نگذارید. در صورت خیس شدن لباس زیر به دلیل تعریق بدن و… آن را تعویض کنید. چرا که رطوبت داخل لباس محیطی مناسب برای رشد و تکثیر قارچ ها و باکتری ها و میکروب ها است.