مارچوبه نوعی گیاه خوراکی به حساب میاد که با رنگهای سبز، سفید و بنفش در دسترسه.
نوع اصلی این گیاه که تو انتاریو رشد میکنه به رنگ سبز وجود داره.
گیاه مغذی
مارچوبه منبع غنی ویتامین A و C به حساب میاد. این گیاه حاوی مقدار زیادی فولاسین هست و پخته شدهی اون به میزان نصف فنجون، ارزش غذایی برابر با 24 کالری داره.
تاریخچه
برای قرنها این گیاه به عنوان یک غذای لاکچری و مورد تحسین بخاطر طعم متفاوتش توسط خیلی از افراد مشهور مثل ژولیوس سزار، لوئی چهاردهم و توماس جفرسن استفاده میشد.
با این وجود هیچکس از اصالت این گیاه مطمئن نبود، هرچند عدهای معتقدن یک گیاه وحشی که هزاران سال پیش توی سندی سویل واقع در اروپای شمالی و بریتانیا رشد میکرده، میتونه منشاء مارچوبه باشه.
تهیه و خرید
به صورت ایدهآل این گیاه باید دارای ساقههای قوی، ترد به همراه برگهای سبز، بنفش، سفید با نوک سفت باشه.
تازگی جزو مواردیه که حتما باید دقت کرد و نیم کیلو از این گیاه بسته به میزان استفاده، میتونه برای دو یا چهار وعده مصرف بشه.
هرچند بهتره مارچوبه رو تازه مصرف کرد ولی میشه این گیاه رو برای دو یا سه روز داخل یخچال نگهداشت.
برای این کار باید انتهای ساقه شون رو با دستمال کاغذی مرطوب پوشوند و اونا رو به صورت دسته داخل پلاستیک بسته بندی کرد.
همچنین میشه اونا رو به صورت ایستاده داخل یک ظرف آب گذاشت.
فریز کردن
ابتدا ساقههاشونو به دسته بندی کوچیک تقسیم میکنیم.
بعد اونا رو تو یه ظرف آب در حال جوش میریزیم، (تو این زمان احتمالا آب از حالت جوش خارج میشه) صبر میکنیم آب دوباره به حالت جوش برگرده تا مارچوبه ها به مدت یک دقیقه داخل آب در حال جوش بمونن.
بعد از این مدت اونا رو از آب جوش بیرون کشیده و به مدت دو دقیقه داخل آب خنک میریزیم.
بعد از آبکش کردن و خشک شدن کامل، مارچوبه ها رو داخل کیسه فریزر بسته بندی میکنیم و درشون رو با درج تاریخ محکم میبندیم.
مارچوبه با شرایط دمایی 18- درجه میتونه تا یکسال نگهداری بشه.
آماده کردن
قطع انتهای مارچوبه ها.
شستن داخل آب سرد و روان برای گرفتن خاک و ذرات شن احتمالی.
کوتاه کردن زمان پخت برای حفظ طعم، خواص و تردی.
ساقههای نازک این گیاه ممکنه نهایتا به سه دقیقه زمان برای پخت نیاز داشته باشن.
برای پخت مارچوبه مقدار کافی آب داخل ماهیتابه میریزیم به حدی که همهی ساقهها زیر آب قرار بگیرن، بعد نمک رو اضافه میکنیم.
برای بخارپز کردن این گیاه میشه به مدت 4 تا 8 دقیقه اونو تو یه ظرف با پوشش محکم قرار داد.
روشهای دیگهای مثل تفت دادن یا کباب کردن هم برای استفاده از این گیاه وجود داره که بسته به ذائقه و شرایط خودمون میتونیم بهکار ببریم.
مارچوبهی پخته شده میتونه با کره، انواع سس و همچنین تخممرغ آبپز یا نیمرو مصرف بشه.
همچنین میتونیم اونو با روغن زیتون پوشوند، بخار پز کرد و به صورت برشهای نازک به همراه کالباس، سیر، قارچ و یا غذاهای مشابه استفاده کنیم.