آنتی هیستامینها، اریترومایسین، مرطوب کننده، کورتیکوستروئید و انواع مختلفی از مواد دارویی دیگه برای استفادههای مختلف پوست به صورت کرم، پماد موضعی ، محلول و …. وجود داره.
پوست به عنوان نقش حفاظتی از اندامهای داخلی و همچنین یکی از اصلی ترین عوامل زیبایی، نیازمند مراقبت و رسیدگی هست که در موارد حاد و بیماری، این مساله بیشتر باید مورد توجه قرار بگیره.
استفاده از پماد موضعی یکی از راههای مراقبت پوستی محسوب میشه که برای موارد گوناگون کاربرد داره.
پماد ها به دلیل چربتر بودن نسبت به انواع کرم برای پوستهای خشک بیشتر توصیه میشن، همچنین با بستن و چسبیدن به منافذ، رطوبت پوست رو برای مدت زمان بیشتری نگه میدارن.
ناگفته نمونه مدت زمان موندگاری پماد ها روی پوست نسبتا بالا هست و استفاده از این محصول برای مرطوب نگه داشتن و همچنین نفوذ به اعماق پوست توصیه میشه.
استفاده از پماد موضعی با تجویز پزشک تو موارد مختلف درمانی یه امر طبیعیه و معمولا تو کشو یا کمد داروی هرخونهای یکی دو تا پماد رو میتونیم ببینیم.
کاربرد پماد موضعی برای بیماری
میشه به انواع پماد برای بیماری و حساسیتهای پوستی مثل پسوریازیس، آکنه، اگزما، درماتیتیس و … اشاره کرد.
در صورت وقوع هرنوع التهاب، قارچ، خارش، ناراحتی و بیماری پوستی با مراجعه به پزشک و تشخیص نوع مشکل، پماد یا داروی مناسب این بیماری تجویز میشه.
به عنوان مثال برای درمان آکنه نوعی پماد به نام اریترومایسین رو با تجویز پزشک متخصص میشه استفاده کرد و یا پماد کورتیکوستروئید برای درمان اگزما، یا پماد های مخصوص درماتیتیس و حساسیت پوستی.
انواع جراحات
در صورت ایجاد زخم، گزیدگی، سوختگی و مواردی از این دست، انواع پماد موضعی مناسب برای تسریع روند بهبود این جراحات وجود داره.
سایر موارد
از کاربردهای دیگه پماد موضعی میشه به استفاده برای خشکی، تبخال، بیحسی، عفونت موضعی، آفتاب سوختگی و …. اشاره کرد.
لازم به ذکره
همهی موارد بالا باید در صورت تائید پزشک مصرف بشه.